Active arena

Spinning

Välkommen till vår toppmoderna cykelsal på 50 m², utrustad med 10 SC3-cyklar från Stages och ett innovativt program från Stages Flight. Här har du möjligheten att träna på egen hand eller tillsammans med dina vänner i en inspirerande och energifylld miljö

Upplev Spinning på Hansa Active Arena!

Välkommen till vår toppmoderna cykelsal på 50 m², utrustad med 10 SC3-cyklar från Stages och ett innovativt program från Stages Flight. Här har du möjligheten att träna på egen hand eller tillsammans med dina vänner i en inspirerande och energifylld miljö.

Hos oss kan du njuta av fördelarna med spinning:

 • Förbättrad Kondition: Spinning är en effektiv kardiovaskulär träning som stärker ditt hjärta och lungor.
 • Kaloriförbränning: En timmes spinning kan bränna upp till 600 kalorier, vilket gör det till en utmärkt träningsform för viktminskning och fettförbränning.
 • Muskelstyrka: Cykling stärker dina benmuskler, inklusive lår, vader och gluteus, samtidigt som det är skonsamt för lederna.
 • Mental Hälsa: Den intensiva träningen frigör endorfiner, vilket förbättrar ditt humör och minskar stressnivåer.


Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren cyklist, erbjuder vårt program från Stages Flight en interaktiv och motiverande träning som anpassas efter din nivå.
Med realtidsdata och virtuella landskap kommer du att uppleva en ny dimension av spinning.

spinning-hansa active arena

Kom och provkör våra SC3-cyklar och känn skillnaden!

Ta med dig dina kompisar och gör träningen till en social och rolig upplevelse. Vi ser fram emot att välkomna dig till vår cykelsal och hjälpa dig nå dina träningsmål.

Boka ditt pass idag och bli en del av vår passionerade spinninggemenskap!

Upptäck också våra andra fantastiska faciliteter på Hansa Active Arena, inklusive gym, Padel, Golf och vår Bistro. Här finns allt du behöver för en aktiv och hälsosam livsstil.


FAQ

Vad är en SC3-cykel?

En SC3-cykel från Stages Cycling är en högpresterande inomhuscykel som ofta används i spinningklasser och av professionella cyklister för träning. Här är några av de främsta egenskaperna hos SC3-cykeln

 • Stages Power Meter: En inbyggd effektmätare som ger exakt feedback om cyklistens kraftutveckling i realtid, vilket hjälper till att optimera träningen
 • Premium Drivlina: SC3 använder en remdriftssystem som ger en mjuk och tyst körning, vilket minskar underhållsbehovet jämfört med kedjedrivna system.
 • Ergonomisk Design: Cykeln har justerbara handtag och sadel för att passa alla kroppstyper och ge optimal komfort under träningen.
 • Stages SprintShift: En snabbväxlingsteknologi som gör det enkelt att ändra motståndsnivån under intensiva träningspass.
 • Vattenflaskhållare och Förvaringsfack: Integrerade för att hålla vatten och andra nödvändigheter nära till hands under träningen.
 • Stages Console: En användarvänlig konsol som visar viktig träningsdata som kadens, effekt, kaloriförbrukning och hjärtfrekvens.
 • Robust Konstruktion: Byggd för att tåla intensiv användning, vilket gör den idealisk för både kommersiella gym och hemmaanvändning.

SC3-cyklar är kända för sin hållbarhet, precision och användarvänlighet, vilket gör dem till ett populärt val för seriösa cyklister och träningsentusiaster.

Kan jag som nybörjare träna spinning?

Spinning är en utmärkt träningsform för nybörjare. Här är några anledningar till varför spinning är perfekt även för dig som är ny på det:

 1. Låg Inlärningströskel: Spinning kräver ingen avancerad teknik. Instruktören kommer att guida dig genom passet, och du kan följa i ditt eget tempo.
 2. Justerbart Motstånd: Du kan enkelt anpassa motståndet på cykeln efter din egen nivå, vilket gör att du kan börja lugnt och öka intensiteten i din egen takt.
 3. Skonsamt för Lederna: Till skillnad från många andra träningsformer är spinning skonsamt för knän och andra leder, vilket minskar risken för skador.
 4. Motiverande Miljö: Att träna i en grupp kan vara väldigt motiverande. Musiken och instruktörens peppande ord gör det roligare och enklare att hålla sig engagerad.
 5. Helkroppsträning: Spinning stärker inte bara dina ben och hjärta, utan engagerar även din core och armar när du står upp och cyklar.
 6. Flexibelt: Du kan delta i organiserade klasser eller köra ett eget pass när det passar dig. Detta gör det lättare att passa in träningen i din vardag.

Tips för Nybörjare:

 • Kom i God Tid: En inbyggd effektmätare som ger exakt feedback om cyklistens kraftutveckling i realtid, vilket hjälper till att optimera träningen.
 • Lyssna på Kroppen: Pressa dig själv, men kom ihåg att lyssna på din kropp och ta det lugnt om det behövs.
 • Hydrera och Ät Rätt: Drick vatten innan, under och efter passet. Ät en lätt måltid någon timme före träningen för att ha tillräckligt med energi.
 • Klä Dig Bekvämt: Bär träningskläder som andas och investera i ett par bra cykelskor om du planerar att träna regelbundet.

Välkommen att prova på spinning hos oss på Hansa Active Arena! Vi ser fram emot att hjälpa dig komma igång med denna fantastiska träningsform.

Hur länge varar ett spinningpass?

Ett spinningpass varar vanligtvis mellan 45 och 60 minuter. Här är en översikt över vad du kan förvänta dig:

 1. Kortare Pass (30-45 minuter): Dessa pass är perfekta för nybörjare eller för dem som har ont om tid men ändå vill få en effektiv träning. De innehåller ofta en snabb uppvärmning följt av intensiva intervaller och en kort nedvarvning.
 2. Standard Pass (45-60 minuter): Detta är den vanligaste längden på ett spinningpass. Det inkluderar en uppvärmning, en serie intervaller eller klättringar, och en nedvarvning. Detta ger tillräckligt med tid för att få en helkroppsträning och maximera kaloriförbränningen.
 3. Längre Pass (60+ minuter): Dessa pass är utmanande och riktar sig oftast till mer erfarna cyklister. De kan inkludera längre intervaller, mer fokus på uthållighet och ofta mer varierande terrängsimuleringar.

Ett typiskt 60-minuters spinningpass kan se ut så här:

 • Uppvärmning (5-10 minuter): Gradvis ökning av intensiteten för att förbereda kroppen.
 • Huvuddel (40-45 minuter): Varierande intensitetsnivåer, intervaller, klättringar och återhämtningsperioder.
 • Nedvarvning (5-10 minuter): Gradvis minskning av intensiteten för att hjälpa kroppen att återhämta sig, följt av stretching.

Längden på passen kan variera beroende på instruktören och anläggningen. På Hansa Active Arena kan du förvänta dig välplanerade pass som passar både nybörjare och erfarna cyklister, vilket hjälper dig att nå dina träningsmål på ett effektivt sätt.

Hur gör jag för att bli medlem på Hansa Active Arena?

För att bli medlem på Hansa Active Arena och ta del av alla deras fantastiska faciliteter som gym, padel, golf, bistro och spinning, följ dessa enkla steg:

 1. Välj Medlemskap på hemsidan:Välj den typ av medlemskap som passar dig bäst. Hansa Active Arena erbjuder troligen olika medlemskap som kan inkludera tillgång till alla eller specifika faciliteter som gym, padel, golf och spinning mm.
 2. Klicka på medlemskapet: Du kommer att omdirigeras till en sida där du kan skapa ett nytt konto. (Gymkontrol).
 3. Fyll i Dina Uppgifter:Fyll i de nödvändiga personuppgifterna, såsom namn, e-postadress, telefonnummer och eventuellt personnummer.
 4. Betalning: Följ anvisningarna för betalning. Du kan behöva ange dina betalningsuppgifter för att slutföra registreringen.
 5. Bekräftelse: När du har genomfört registreringen och betalningen kommer du att få en bekräftelse via e-post med information om ditt medlemskap.
 6. Ladda ner Appen: Ladda ner gymkontrol, följ instruktioner och logga in med dina nya medlemsuppgifter. Här kan du boka fritt vilka träningspass som passar dig.
 7. Besök Arenan: Gå till Hansa Active Arena och få en introduktion till anläggningen. Personalen där kan visa dig runt och hjälpa dig att komma igång med ditt träningsprogram.

Ett typiskt 60-minuters spinningpass kan se ut så här:

 • Uppvärmning (5-10 minuter): Gradvis ökning av intensiteten för att förbereda kroppen.
 • Huvuddel (40-45 minuter): Varierande intensitetsnivåer, intervaller, klättringar och återhämtningsperioder.
 • Nedvarvning (5-10 minuter): Gradvis minskning av intensiteten för att hjälpa kroppen att återhämta sig, följt av stretching.

Välkommen som medlem på Hansa Active Arena! Vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina träningsmål och att bli en del av vår aktiva gemenskap.

Kan jag delta på ett spinningpass utan att ha ett medlemskap?

Ett typiskt 60-minuters spinningpass kan se ut så här:

 • Engångsbiljett: Betala per klass utan krav på medlemskap.
 • Klippkort: Köp ett kort som ger dig ett visst antal klasser till ett rabatterat pris jämfört med engångsbiljetter.


Om du har några frågor eller behöver hjälp med registreringen, kan du kontakta Hansa Active Arena direkt:

Telefon: 0480 72 40 13

E-post: info@hansaactivearena.se

Adress: ENGELSKA VÄGEN 12 B – KALMAR


PRISER

Medlem
Ingår i medlemskapet

Pris ej medlem
159 kr/tillfälle

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners
Bli medlem

Läs mer om våra medlemskap, hur du bokar pass, banor & simulatorer samt vilka erbjudanden varje medlemskap inkluderar.

Kontakta oss

Fyll i formuläret för ytterligare frågor och funderingar kring något av våra medlemskap.

Skicka ett meddelande »

MEDLEMSKAP

Utöver gymkort erbjuder vi:

- Padelmedlemskap, gäller alla dagar, upp till 2 bokningar/dag och max 4 aktiva bokningar igång samtidigt.

- Golfmedlemskap - standard eller golf plus från 795:-, 20% på alla simulatorer med en spelpott på 795:- (fri egen träning i vår träningshall för plusmedlem).

Bokning

Våra olika bokningssystem:

- Gymcontrol, för att låsa upp lokaler samt boka gruppträning.

- Playtomic, för att boka padelarena eller golfsimulatorer.

Läs mer om hur du köper medlemskap för bokning via Playtomic under vårt golfmedlemskap.

Rabatter

Som medlem inkluderas följande rabatter:

- 10% i vår shop(gymmedlem).

- 20% på padel, oavsett tid på dygnet + fri bollmaskin(gymmedlem).

- 20% på alla tider i våra simulatorer(golfmedlem).